Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Omlety z pyszną polewą"
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 420
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 315
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 420
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Jaja umyj w gorącej wodzie. Rozbij, oddziel białka od żółtek.
Żółtka roztrzep z mąką i lekko posól, a z białek ubij pianę.
Do sztywnej piany wsypuj stopniowo cukier, nie przerywając ubijania. Delikatnie, dodając po łyżce, połącz pianę z ciastem.
Na teflonowej patelni rozgrzej tłuszcz. Ostrożnie wlej masę i smaż pod przykryciem na małym ogniu.
Gdy omlet zetnie się od spodu, podważ go i ostrożnie przewróć na drugą stronę, a następnie przykryj i podrumień.
Gotowy omlet zsuń na talerz, nałóż osączone owoce i polej syropem. Podawaj od razu. Omlet możesz również posypać płatkami migdałowymi.
Czas: 35 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV