Do góry

Dania główne Przepis na:

Opiekane kartofelki z sosem jogurtowym

Przepis dnia 2011-03-04
Opiekane kartofelki z sosem jogurtowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 190

Dodano:

Odsłon: 41157

Gotowane na parze, lekko opiekane, z sosem jogurtowym z ogorkiem i avocado

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki bardzo dokladnie umyc, ugotowac w calosci wraz ze skorka na parze. Ugotowane ziemniaki przekroic na polowe. Ulozyc na blasze, posmarowac wierzch oliwa, posypac sola i papryka ostra. Opiekac w temp. 250 st.C przez ok. 5-8 minut.

  2. Avocado pokroic w drobna kostke, ogorka zetrzec na grubej tarce, czosnek przecisnac przez praske, dodac jogurt i smietane, odrobine soli, wszystko wymieszac.

  3. Ziemniaki podawac polane sosem i posypane rzezucha i zielona salata jako danie glowne lub dodatek do grilowanego miesa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaart17 28 stycznia 2012 Robiłam podobne ale ziemniaków nie gotowałam tylko piekłam w piecu, jest jeszcze wersja pieczonych w folii na grillu. Mega pyszne! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 06 marca 2011 Naprawdę pyszne, lekkie danie. A do tego taniocha. Wypróbowałam- polecam :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 01 marca 2011 PS. Takie ziemniaczki można też podać z sosem z pleśniowego sera - myśle, że będą równie smaczne :)
Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

patrusia84 01 marca 2011 To wygląda tak apetycznie.... Aż ślinka cieknie.... Do ulubionych!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń