Do góry

Dania główne Przepis na:

Opiekany filet z kurczaka faszerowany pasztetem cielęcym podany z sałatką pomidorowo-szparagową w to

Opiekany filet z kurczaka faszerowany pasztetem cielęcym podany z sałatką pomidorowo-szparagową w to

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 645

Smaczne danie z kurczaka podany w ciekawej kompozycji smakowej.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka umyć, oczyścić, doprawić solą, pieprzem, suszonym tymiankiem, następnie skropić oliwą z oliwek,

  2. Włożyć piersi do lodówki na 30 min aby się zamarynowały.

  3. Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i tak ugotowaną połączyć ze skórką cytrynową.

  4. Zamarynowaną pierś z kurczaka lekko naciąć i zrobić w środku kieszeń, dodać 30 g pasztetu cielęcego i dokładnie zacisnąć by pasztet nie wypadł, usmażyć na złoty kolor z obu stron i włożyć do piekarnika na 15 min na 175 stopni,

  5. Po wyjęciu z piekarnika piersi odstawić na około 3 minuty, aby odpoczęły.

  6. Pomidory pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plastry, dodać pokrojone rzodkiewki, trochę soku z cytryny i szparagi przecięte na pół, doprawić solą, pieprzem i oliwą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń