Do góry

Desery Przepis na:

Oponki serowe

Oponki serowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 564

Dodano:

Odsłon: 46881

Bardzo łatwe w zrobieniu.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki zagnieść.

  2. Ciasto wałkować na grubość ok 0.5cm - 1cm.

  3. Wykrawać kółka szklanka i w środku otwory kieliszkiem.

  4. Piec na głębokim oleju na złocisty kolor.

  5. Wykładać na talerzyk i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jacek7880 20 marca 2010 JA DODAJĘ PROSZEK DO PIECZENIA I SODĘ I TRZEBA DOBRZE WYROBIĆ. SĄ PYSZNE. DLA TYCH, KTÓRZY LUBIĄ SŁODKOŚCI TO PYSZNY DESER. ZNIKAJĄ BARDZO SZYBKO BO SĄ PYSZNE.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

teresa10 11 lutego 2010 Ale ,dlaczego miałam tego nie skomentować skoro tego nie da się zjeść,nie wprowadzaj ludzi w błąd tylko napisz,że zamiast proszku musi być soda oczyszczona.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joagula 10 lutego 2010 Nie każdy ma taki sam gust jak ty, w sumie ty go chyba nie masz. Wiec jak ci się coś nie podoba to po prostu nie komentuj.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

teresa10 10 lutego 2010 I PO CO TAKI PRZEPIS ,SKORO TO SĄ GNIECIUCHY.NAWET NIE PRÓBUJCIE ICH ROBIĆ,PO PROSTU ŚWIŃSTWO.SZKODA CZASU,ROBOTY I NERWÓW.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joagula 07 lutego 2010 Nie mam pojęcia. Mi się zawsze udawały, może czasami przy rozwałkowaniu się trochę ściągało ale to dosłownie o milimetry ale mimo to wychodzą super. Ostatnio dodałam sodę tak jak poleciła koleżanka basiab28 i faktycznie są lepsze. pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kocanka1 06 lutego 2010 Proszę mi powiedzieć czemu mi wyszły takie gliniaste pomimo tego że wszystkie składniki odważyłam i ser dobrej jakości.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joagula 01 lutego 2010 Nie wiem nie próbowałam ale chyba to bez różnicy gdzie się je piecze tylko trzeba ich pilnować bo szybko się brązowieją.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiab28 01 lutego 2010 Ja zamiast proszku do pieczenia dodaję sodę,są bardziej pulchne.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń