Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oponki serowo-cytrynowe"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 720
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupiniec z Głuchołazów (opolskie)</strong>
powinny mieć temp. pokojową. Twaróg rozgnieć widelcem. Dodaj mąkę, jogurt, cukier, jajko, skórkę cytrynową, ocet i sodę, wymieszaj (ciasto powinno być klejące). Rozwałkuj na 1 cm. Wytnij szklanką krążki, w nich dziurki.
Olej rozgrzej, usmaż oponki. Ciepłe posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania 35 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie