Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oponki twarogowe"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 595
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 595
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 868
Składniki
Masło stop, przestudź. W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, jajko oraz sól. Dodaj masło.
Wszystkie wymieszaj mikserem. Twaróg rozgnieć widelcem. Porcjami dodaj do ucieranego ciasta. Gdy się połączą, szybko zagnieć je rękoma.
Ciasto przełóż na stolnicę oprószoną mąką. Rozwałkuj na grubszy placek. Szklanką wytnij krążki. W krążkach kieliszkiem wytnij dziurki.
W garnku rozgrzej olej. Oponki oraz małe kółeczka partiami wkładaj na gorący tłuszcz. Smaż z obu stron, aż wypłyną i staną się rumiane. Usmażone ciastka osącz na papierowym ręczniku. Od razu posyp cukrem pudrem z wanilią.Źródło: Tina