Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 71
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 146
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 61
Składniki
Zagotuj wodę z masłem, cukrem i solą.
Zestaw z ognia, dodaj mąkę i proszek. Mieszaj.
Podgrzewaj i mieszaj.
Zdejmij z ognia.
Miksuj, dodając po jednym jajku.
W rondlu rozgrzej olej. Ciastem napełnij szprycę.
Na kawałki papieru wyciskaj nieduże pierścienie.
Kwadraty z ciastem, kładź na rozgrzany olej.
Pączki smaż na małym ogniu.
Osącz z nadmiaru tłuszczu, wystudź.
Polej lukrem utartym z pudru i soku z cytryny.