Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna sałatka na szpinaku"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 906
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 215
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 192
Polecam.
Odsłon: 906
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 215
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9320
Składniki
Liście szpinaku przebierz, poodcinaj łodyżki, opłucz i osusz na sicie, w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Opłucz kiełki fasoli. Krewetki obgotuj krótko w osolonej wodzie, odcedź.
Oczyszczoną połówkę pora posiekaj, przesmaż krótko na łyżce oleju sezamowego, ostudź. Paprykę umyj, pozbaw gniazda nasiennego, a następnie pokrój w kosteczkę. Wymieszaj ją w misce z kiełkami, przesmażonym porem oraz krewetkami.
Przygotowaną sałatkę dopraw do smaku odrobiną świeżego startego na tarce imbiru, sosem sojowym, roztartym ząbkiem czosnku oraz sokiem z cytryny. Rozłóż na liściach szpinaku.
Czas ok. 25 min; porcja – 270 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety