Do góry

Dania główne Przepis na:

Orientalne filety.

Orientalne filety.

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 76

Mięso marynowane w miodzie,wypełnione słodko pikantnym nadzieniem.

Składniki

  • 4 duże filety z piersi kurczaka,5 suszonych śliwek lub moreli,2 łyżki rodzynek,
  • 100gr.ugotowanego ryżu,łyżka curry w proszku,2 łyżki miodu,2 łyżki
  • soku z cytryny,olej,mielony cynamon,mielone goździki,sól,pieprz,olej.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać 2 łyżki oleju z miodem,sokiem cytrynowym i curry w proszku.Filety opłukać,osuszyć.W każdym naciąć głęboką kieszeń.Mięso posmarować marynatą,odstawić na noc do lodówki.Śliwki namoczyć.

  2. Rodzynki sparzyć,śliwki pokroić.Dodać do ryżu,doprawić pikantnie .Masą ryżową napełnić kieszenie w mięsie,spiąć wykałaczkami.Filety obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju,podlać niewielką ilością wody i dusić do miękkości[około 30 minut].

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń