Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Orientalnie faszerowane papryki"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 14
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22931
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 412
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 232
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 159
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 14
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22931
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 412
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 232
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 159
Składniki
Do dużej miski wsypać kuskus, rodzynki, kurkumę, cynamon i szczyptę soli. Zalać wrzątkiem nieco nad poziom kaszy. Odstawić na 5 minut. Na patelni rozpuścić masło i dodać je do gotowej kaszy, rozdrabniając widelcem zbite ziarna. Doprawić sokiem z cytryny.
Papryki umyć, rozciąć na połówki i oczyścić w środku z gniazd nasiennych. Nafaszerować kuskusem, włożyć gotowe porcje do naczynia żaroodpornego, podlać wodą lub bulionem warzywnym i nałożyć pokrywkę. Zapiekać przez 20 minut w temperaturze 180oC. Tuż przed podaniem przystroić danie listkami świeżej mięty.
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium