Do góry

Zupy Przepis na:

ORIENTALNY KREM Z GROSZKU

ORIENTALNY KREM Z GROSZKU

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 123

Dodano:

Odsłon: 1956

Krem ma orientalny, tajski smak, może też służyć jako baza pod curry.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagotować bulion, do wrzątku wsypać groszek i gotować na wolnym ogniu do 15 minut.

  2. Zmiksować zupę. Doprawić przyprawami do smaku i jeszcze raz zmiksować. Dodać mleczko kokosowe i ponownie zmiksować.

  3. Zupę posypać wiórkami i groszkiem ptysiowym, grzankami albo podawać z ryżem . Krem ma orientalny, tajski smak, może też służyć jako baza pod curry.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 17 stycznia 2010 Tajskie smaki to moje smaki! :) bardzo podoba mi się pomysł z dodaniem mleczka kokosowego - jadłam nieraz zupę z dyni z mleczkiem i smakuje wyśmienicie, więc tutaj pewnie też :) Zastanawiam się, czy nie zrównoważyć jego smaku dodatkiem chili? Na razie dodaję do ulubionych i na pewno zrobię :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń