Do góry

Dania główne Przepis na:

Orientalny makaron z kurczakiem, porem i pieczarkami

Przepis dnia 2011-09-30
Orientalny makaron z kurczakiem, porem i pieczarkami

Autor: KingMazur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 245

Dodano: 28.09.2011

Odsłon: 6046

Zapraszam również na bloga

Składniki

  • 2 opakowania makaronu z zupki chińskiej Knorr
  • 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w dużą kostkę lub paski
  • 6 pokrojonych w plasterki pieczarek
  • 1 mały por pokrojony w cienkie paseczki
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropel oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sojowo - grzybowego
  • kilka kropel sosu ostrygowego
  • 1łyżeczka pasty galangal
  • 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej
  • 1 łyżeczka pasty z liści kolendry
  • odrobina wasabi
  • pół łyżeczki chilli
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W woku rozgrzać łyżkę oleju i kilka kropel oleju sezamowego. Usmażyć kurczaka na złoty kolor i przełożyć do miski. Rozgrzać kolejną łyżkę oleju, również z olejem sezamowym, przesmażyć pastę galangal i z trawy cytrynowej ok 1 min., dodać pieczarki i pora i smażyć ok. 4 min., dodać kurczaka, sos sojowy i sos ostrygowy oraz chilli, zmniejszyć ogień i dusić ok. 10 min. Makaron przygotować tak jak na zupkę chińską, dodać do kurczaka, pora i pieczarek, dodać sos sojowo grzybowy, pastę z kolendry, zamieszać i na sam koniec dodać wasabi. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 29 września 2011 Kolendra,trawa cytrynowa,wasabi,chili...aromatycznie i pikantnie

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń