Do góry

Dania główne Przepis na:

Orientalny ostry indyk

Przepis dnia 2011-04-11
Orientalny ostry indyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6095

Dodano:

Odsłon: 11597

Bardzo ciekawy, ostry smak

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlałam ok. 6 łyżek ciemnego sosu sojowego. Kiedy się mocno rozgrzał, wrzuciłam 300 g indyka pokrojonego w kostkę. Po 2-3 minutach dodałam pół czerwonej papryki pokrojonej w paseczki. Poddusiłam chwilę i dodałam małą cebulę pokrojoną w piórka i chili. Dolałam 3/4 szklanki wody i dusiłam ok. 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 łyżki sezamu i pół puszki czerwonej fasoli. Zagęściłam mąką, aby powstał niezbyt gęsty sos.

  2. Podałam z ryżem i kapustą pekińską [nie widać jej na zdjęciu spod sosu:) ]

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 04 kwietnia 2011 Chętnie wprosiłabym się na ten obiadek. Daje do ulubionych.5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń