Do góry

Desery Przepis na:

Orkiszowy biszkopt z gruszką

Orkiszowy biszkopt z gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 578

Dodano:

Odsłon: 3594

fajny zdrowy pomysł na szybkie ciasto

Składniki

  • mąka orkiszowa 1 szklanka (130 g)
  • jajka 6 sztuk
  • cukier kokosowy 50 g (może być zwykły)
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
  • gruszka 1- 2 sztuki
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ubij pianę z białek na bardzo sztywną masę, od tej masy zależy powodzenie wypieku.
    Następnie dodaj cukier naprzemiennie z żółtkami ciągle ubijając.
    Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczona i bardzo delikatnie wmieszaj do ubitych białek.
    Ciasto wylej do tortownicy 24 cm.
    Gruszki lub inne owoce podziel na niewielkie kawałki i wciśnij w ciasto.
    Ciasto piecz w 180 stopniach przez około 30 minut.
    Jeśli inie dodamy owoców otrzymamy super orkiszowy biszkopt.

  2. więcej przepisów na moim blogu:https://kazimierzdieta.wordpress.com/

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Teklunia 15 sierpnia Dobre, puszyste. Zamiast cukru można dać ksylitol, a zamiast sody - proszek do pieczenia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń