Przekąski Przepis na:
Oryginalna Caprese
Przepis dnia 2008-10-21

Składniki
- mozzarella (najlepiej ta z mleka bawolego- tzw. mozzarella di bufala), dwie kulki po ok. 150 g lub jedna 250 g
- dojrzałe pomidory, 2 sztuki
- bazylia, pęczek
- oliwa extra virgin
- sól
- grzanki z wiejskiego chleba, 4 sztuki
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mozzarellę i pomidory pokroić w plastry. Ser rozłożyć na talerzu promieniście, położyć na nim plastry pomidora oraz po liściu bazylii. Całość posolić według uznania i skropić oliwą. Nam najlepiej smakuje z grzankami z wiejskiego chleba. Jeszcze tylko odrobinę włoskiej muzyki i dolce vita! Buon appetito!
Komentarze do przepisu (1)

annawk 27 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
rewelacujna przystaweczka2 Kto głosował? | Odpowiedz