Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalna tarta z bakłażanem"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 34
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 52
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 26
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 99
Składniki
Masło pokrój, dodaj do przesianej mąki z solą. Wbij żółtko, dodaj wodę i wyrób ciasto. Uformuj kulkę i odstaw do lodówki na godzinę. Po wyjęciu rozwałkuj i wyłóż ciastem foremkę. Podpiecz przez 15 minut w temperaturze 190 stopni C. Do śmietany wbij jajko, dodaj ser i wymieszaj .
Dopraw kardamonem, solą i pieprzem. Mieszankę wylej na ostudzoną tartę. Bakłażan, cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na paski (najlepiej obieraczką do warzyw). Ułóż je na tarcie, formując koła. Wierzch posmaruj oliwą i zapiekaj w temperaturze 170 stopni C przez 25 minut.
• 40 minut+czas odstawienia • dla 8 osób • cena ok. 9 złŹródło: Show