Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne chrupiące pieczarki z polentą"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 34
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Grzyby oczyść, odetnij nóżki. Oliwę wymieszaj z cebulą, czosnkiem, octem i rozmarynem. Polej nią kapelusze pieczarek (od strony blaszek) i odstaw na godzinę. W tym czasie przygotuj polentę: w garnku o grubym dnie zagotuj wodę, posól i powoli wsypuj kaszę, stale mieszając. Gotuj 15 minut na małym ogniu, często mieszając.
Na patelni rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chili. Podgrzej i odstaw. Dodaj do kaszy, dobrze wymieszaj. Kaszę przełóż do płaskiego, natłuszczonego naczynia. Odstaw do ostygnięcia i stężenia. Zimną polentę posmaruj oliwą, pokrój i grilluj z obu stron razem z pieczarkami, które co kilka minut przewracaj. Podawaj od razu z wiórkami parmezanu.
• 20 minut+czas odstawienia • dla 4 osób • cena 6,80 złŹródło: Show