Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalne gołąbki z patelni"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1041
Składniki
Kapustę oczyścić, drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40-50 minut. W tym czasie ugotować ryż. Będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem szczypty soli i łyżki oliwy (podczas gotowania ryżu nie mieszać!).
Gdy będzie miękki, odcedzić i wystudzić. Kapustę starannie odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, roztrzepane jajka i kaszę mannę. Przyprawić, wyrobić na jednolitą masę.
Z masy formować nieduże gołąbki, obtaczać w mące (lub w bułce tartej), po czym smażyć na złoty kolor. Podawać na sałatce.
ok. 75 minut
Do masy na te oryginalne gołąbki warto dodać nieco ulubionych ziół albo drobno pokrojony ogórek kiszony.Źródło: Twoje Imperium