Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Oryginalne pikantne ptysie"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34722
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34722
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Zagotować 250 ml wody z 10 dag masła. Dodać mąkę i sól, dokładnie wymieszać. Podgrzewać na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż ciasto utworzy całość i będzie odstawać od rondla.
Wystudzić. Dodawać po jednym jajku i mieszać, aż ciasto stanie się jednolite i błyszczące. Wykładać na blachę szprycą kulki ciasta wielkości orzecha włoskiego. Piec w temp. 200°C około 20-25 minut. Przekroić, ostudzić.
Jajka pokroić w plasterki, oprószyć solą i pieprzem. Układać na spody ptysiów. Masło zmiksować z koncentratem pomidorowym, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na jajka. Przykryć wierzchami ptysiów, udekorować tymiankiem i papryczkami chili.
ok. 120 minut.Źródło: Twoje Imperium