Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzechowe muffinki z nugatem"
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 143
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 138
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 75
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 143
Składniki
50 minut • Porcja ok. 250 kcal • Koszt porcji ok. 1,10 zł • Przepis na 16 porcji
Winogrona umyj, osusz, przekrój na połówki. Baton nugatowy pokrój w drobną kostkę, orzechy laskowe drobno posiekaj.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch. Kolejno dodawaj po jednym jajku i ucieraj. Następnie dołóż jogurt oraz przesianą mąkę z solą, sodą i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj likier amaretto i posiekane orzechy. Dokładnie wymieszaj.
Foremki na muffinki napełnij do połowy ciastem, wyłóż pokrojony nugat i winogrona. Dołóż do foremek resztę ciasta.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C około 30 minut.
Do ciasta zamiast siekanych orzechów możesz również dodać mielone migdały.Źródło: Kobieta i życie