Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzechowe trójkąty"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1310
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Wyłóż formę 18 x 28 cm papierem do pieczenia tak, by wystawał poza nią. Zmieszaj mąkę, brązowy cukier i miękkie masło w misce, zmiksuj. Wyłóż masę na formę do pieczenia, dociśnij wystającymi brzegami papieru, by wyrównać powierzchnię, i piecz w 180 st. C około 10 minut, aż lekko zbrązowieje. Schłódź.
Przełóż do garnka batony Mars, mleko skondensowane i łyżkę syropu klonowego. Podgrzewaj, aż batony staną się miękkie i masa będzie jednolita i gładka.
Wyłóż ciemną masę na upieczoną, wyrównaj, posyp orzechami i wstaw na 15 minut do piekarnika. Po wystudzeniu pokrój w trójkąty.Źródło: Olivia