Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO BISZKOPTOWE Z CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI, PRZEŁOŻONE KRUCHYM CIASTEM
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
BISZKOPT: - BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY PARTIAMI CUKIER I ZÓŁTKA -DO MASY PRZESIEWAMY MĄKĘ Z PR.DO PIECZENIA I KAKAO DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW -PIECZEMY W 170C OK 25-30 MIN.
CIASTO KRUCHE: - Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO,W RAZIE POTRZEBY DOSYPUJEMY MĄKI -ZAWIJAMY W FOLIE SPOZYWCZĄ I ODKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 20 MIN. WYKŁADAMY NA BLASZKĘ I PIECZEMY 30 MIN.W 170C
W TYM CZASIE W GARNKU ROZPUSZCZAMY MASĘ KAJMAKOWĄ RAZEM Z MLEKIEM. - MIESZAMY DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ,GŁADKIEJ MASY
ORZECHY SIEKAMY NA MNIEJSZE LUB WIĘKSZE CZĄSTKI ( WG.UZNANIA) MIKSUJEMY SMIETANĘ NA SZTYWNO
NA BISZKOPT WYKŁADAMY CZĘŚC ŚMIETANY. NASTĘPNIE POSYPUJEMY POŁOWĄ ORZECHÓW DELIKATNIE PRZYKRYWAMY KRUCHYM CIASTEM POŁOWĘ MASY KAJMAKOWEJ WYLEWAMY NA CIASTO NASTĘPNIE DAJEMY POZOSTAŁA SMIETANĘ, ORZECHY I POZOSTAŁA MASĄ KAJMAKOWĄ POLEWAMY WIERZCH CIASTA