Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowy miodownik

Orzechowy miodownik

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6581

Dodano:

Odsłon: 10

Przepis wart wypróbowania: "Orzechowy miodownik"

Składniki

  • 50 dag mąki
  • po 15 dag margaryny i miodu
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki sody
  • pół szkl. cukru pudru. ORZECHOWY KARMEL: 25 dag orzechów posiekanych włoskich
  • 2 łyżki masła
  • 5 łyżek miodu. KREM: 300 ml mleka
  • 3 dag mąki ziemniaczanej
  • łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru
  • jajko
  • 15 dag masła
  • gotowy karmel
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę stop z miodem. Dodaj ubite jajka i resztę składników. Upiecz 3 placki. Karmel orzechowy: orzechy upraż na miodzie i maśle. Krem: ugotuj budyń, zmiksuj z masłem. Ciasto posmaruj karmelem orzechowym, nakryj drugim plackiem, posmaruj kremem i resztą karmelu. Nakryj trzecim plackiem. Posmaruj gotowym karmelem.

  2. Justyna Golarz z Dąbrowy

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń