Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowy zawrót głowy

Przepis dnia 2011-04-08
Orzechowy zawrót głowy

Autor: disgust

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 147

Dodano: 06.04.2011

Odsłon: 9765

sezon lodowy uważam za otwarty :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekolade rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy łyżeczkę masła, dokładnie miieszamy i dodajemy krople olejku migdałowego. odstawiamy do przestudzenia

  2. Czubatą łyżkę masła rozpuszczamy w rondelku lub na średniej patelni, wsypujemy migdały, kokos i pokruszone biszkopty, przyrumieniamy na "małym gazie". Odstawamy do ostudzenia

  3. Na talerzyki wykładamy po dwie kulki lodów orzechowych, polewamy czekoladą (powinna zaraz zastygnąć) i posypujemy ostudzoną posypką.

  4. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 06 kwietnia 2011 Już mam ochotę na taki deser lodowy-wygląda bardzo apetycznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń