Do góry

Przekąski Przepis na:

Orzechy włoskie w cukrze.

Orzechy włoskie w cukrze.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 435

Dodano:

Odsłon: 1409

Dobra przekąska dla lubiących orzechy U mnie jest to przekąska,ale jest to też fajny dodatek do ciast.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzech rozkładam na blachę i piekę w 190 stopniach przez 10 minut.W trakcie pieczenia mieszam 2 razy.

  2. Na patelni o grubym dnie rozpuszczam masło,wlewam wodę i wsypuje cukier.Ciągle mieszam.

  3. Gdy już cukier jest prawie rozpuszczony wsypuję orzechy.Mieszam aż orzechy "pochłoną"cały cukier.

  4. Wysypuję z patelni na blachę i studzę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń