Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczko takie na jednego gryza:)
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 277
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 89
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 306
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 172
Polecam.
Odsłon: 277
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 89
Składniki
Zagnieć ciasto stopniowo dodając mąkę.Rozgrzej formę na piecu do odpowiedniej temperatury .Nałóż małe kawałki ciasta w wgłębienia formy i zaciśnij rozgrzaną drugą częścią formy. Smaż do zrumienienia ciasta.Ciasteczka wypadają z formy jak są dobrze wypieczone.
Masa. Margarynę ,płynne mleko ,cukier zagotować . Odstawić i dodać kakao zapach i alkohol. Wymieszać na gładko. Postawić na piec i dodać mleko w proszku . Dokładnie wymieszać . Dodać bakalie i nakładać ciepłą masę do połówek ciasteczek i sklejać . Bakalie można dodawać w czasie sklejania ciasteczek w zależności od kształtu ciasteczka. Migdał do muszelek,orzeszek do orzeszków,rodzinki namoczone w rumie do szyszek .Grzybki mogą dostać kokos do masy ,albo samą masę .
Zlepione ciasteczka można ozdobić czekoladą ,kokosem ,lukrem itp.