Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe połączenie czekolady i mięty tworzy orzeźwiający mix, idealny na ciepłe dni.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 476
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 736
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 476
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 736
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Składniki
Utrzyj połowę cukru z masłem roślinnym śmietanką. Połącz z likierem miętowym i barwnikiem spożywczym. Wsyp pozostały cukier i ucieraj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Uformuj kuleczki. Spłaszcz je tworząc małe, okrągłe ciasteczka. W bok każdego wbij wykałaczkę. Susz w lodówce około godzinę.
Stop gorzką czekoladę. Dodaj połowę stopionego masła. Zanurzaj do połowy ciasteczka. Ułóż na woskowym papierze. Białą czekoladę stop z pozostałym masłem. Zanurzaj w niej ciasteczka, tak aby była widoczna część zielonej masy. Udekoruj paseczkami czekolady.