Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeźwiający tort naleśnikowy"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 150
Składniki
Ubij mikserem ricottę, cukier i skórkę cytrynową na gładką masę.
Zmiksuj miąższ trzech maracui (lub kiwi) z dżemem cytrynowym.
Przytnij naleśniki tak, aby miały średnicę 20 cm. Układaj jeden na drugim, smarując je na zmianę – raz masą z ricotty, raz dżemem z owocami. Na wierzchu powinna być masa serowa. Wstaw tort do lodówki i wyjmij tuż przed podaniem.
Udekoruj wierzch świeżymi malinami, pokrojonymi orzechami i miąższem czwartego owocu.
Naleśniki możesz usmażyć nawet dzień wcześniej. Trzeba je tylko owinąć folią, aby nie obeschły, i włożyć do lodówki. Dzięki temu zrobisz tort jeszcze szybciej.Źródło: Olivia