Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 79
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Odgotowac osmiorniczke w bardzo malej ilosci wody z dodatkiem 1 lyzki oliwy,octu winnego, oregano,liscia i pieprzu.Tak,zeby byla lekko twarda.Najepiej sprawdzic to widelcem;jezeli wychodzi z niej z latwoscia, jest gotowa.
Na patelnie wlewamy pozostala oliwe, cebulke marynowana i pozostaly ocet.Pomalutku redukujemy(jezeli jest zbyt kwasny mozna dodac odrobine cukru).
Dodajemy podzielona osmiorniczke(tylko ramiona).Karamelizujemy na zloty kolor.Dodajemy malinki i posypujemy obficie oregano.Jezeli sosik jest zbyt gesty mozna dodac wody z gotowania.
Podajemy na cieplo z pieczywem.