Do góry

Dania główne Przepis na:

Ośmiorniczki "Sikorskiego" na ostro

Ośmiorniczki  Sikorskiego na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 190 Ocena: 3086

Dodano:

Odsłon: 310

Pyszne danie dla smakoszy!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rano wyjęłam ośmiorniczki z zamrażarki.
    W porze obiadowej:
    Wstawiłam ryż.
    Na patelni zeszkliłam cebulę, potem dodałam pokrojony czosnek, gdy ten się zezłocił dodałam sos pomidorowy.
    Po około 10 minutach sos powinien się zagęścić a świeże pomidory rozpaść. Dodałam opłukane ośmiorniczki, doprawiłam przyprawami- solą pieprzem, oregano i chili. Całość jeszcze parę minut smażyłam, aby wszystko przeszło smakiem.
    Dodałam więcej chili bo bardzo pasuje do tego dania.
    Sos z ośmiorniczkami wyłożyłam na ryżu i posypałam szczypiorem.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 04 kwietnia Fakt, ze danie dla koneserow. Ale sliczna nazwa i jakie piekne kolorystycznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 03 kwietnia No widzę, że danie od "Sowy" się pojawiło hahaha.
Jak wiesz, podchodzę do nich z pewną dozą nieśmiałości, ale może kiedyś się przekonam :D
Odpowiedzi: 14 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 03 kwietnia Fajnie to wygląda, ale owoce morza to nie moja bajka ;-) Odpowiedzi: 6 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń