Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ossobuco, czyli włoski gulasz"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 744
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 95
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 744
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 95
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozpuść masło, podsmaż posiekane warzywa i czosnek (3 minuty). Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Oprósz mięso mąką. Rozgrzej olej i zrumień mięso z obu stron (10 minut). Przełóż je do warzyw.
Wymieszaj w rondlu wino, bulion i pomidory z puszki, gotuj je razem 3 minuty. Polej sosem mięso i warzywa. Przypraw do smaku, dodaj skórkę cytrynową, liście laurowe i tymianek.
Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika na 60 minut (lub dłużej, bo mięso musi być miękkie). W połowie czasu zamieszaj mięso. Gotowe posyp natką.Źródło: Olivia