Do góry

Przekąski Przepis na:

Ostre skrzydełka.

Ostre skrzydełka.

Autor: martucha_j_b

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano: 15.09.2012

Odsłon: 788

Wspaniała zakąska dla gustujących w ostrych potrawach !!!!Pycha !!!

Składniki

  • skrzydełka, 1,5kg
  • sol.wegeta,papryka ostra lub chilli
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka myjemy i osuszamy,kroimy na 3 części.Do miski wlewamy odrobinę oleju,dodajemy łyżeczkę soli,łyżeczkę wegety i 2 łyżeczki papryki chilli,mieszamy przyprawy ze sobą,wkładamy pokrojone skrzydełka i mieszamy tak aby wszystkie były dokładnie doprawione.Skrzydełka odstawiamy na 3-4 h do lodówki.

  2. Pieczemy w piekarniku na ruszcie w termoobiegu w temp.180 stopni przez ok.godziny z obu stron a na blaszkę pod skrzydełkami wlewamy wodę aby były one soczyste,a tłuszcz kapiący z nich nie zabrudził piekarnika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń