Do góry

Przekąski Przepis na:

ostre żeberka

ostre żeberka

Autor: irys78

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 71

Dodano: 04.01.2013

Odsłon: 4671

idealne na męski wieczór przy piwie i tv

Składniki

  • żeberka, 3kg
  • olej
  • sól,papryka,pieprz,rozmaryn,czosnek
  • mala główka czosnku
  • papryczka peperoni, 1 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • gałązka swierzego rozmarynu
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żeberka dokładnie umyc!!!pokroic.przyrządzic marynatę:olej plus suche przyprawy i posiekane peperoni(połowa ziaren!).marynowac minimum dobę!!!wyłozyc na blachę lub naczynie do pieczenia.posypac ząbkami czosnku nie obranego(sa przepyszne po upieczeniu i tracą zapach).cebulą w wiartkach posypujemy całosc.teraz najwazniejsze-skubiemy gałązki rozmarynu.zamykamy mięso,w 200 stopniach przez 20-15 min.przykrywamy folią aluminiową,zmniejszamy temperature do 150 st.C.czekamy 2 godz.....poezja smaku.....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń