Do góry

Dania główne Przepis na:

Ostry ryż curry z indykiem

Ostry ryż curry z indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6064

Dodano:

Odsłon: 42949

Wspaniały, wyraźny smak dzięki curry i chili

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyłam mięso indyka. Do tego dodałam posiekaną cebulę i 3 posiekane ząbki czosnku. Smażyłam chwilę. Pamiętajcie, aby czosnek się nie przyrumienił! Po 3-4 minutach wlałam 0,5 l gorącej wody, wsypałam ok 200 g ryżu, dodałam curry, chili, kostkę rosołową i (z racji dodania kostki) bardzo delikatnie osoliłam. Przykryłam i zabrałam się za marchew i natkę pietruszki. Marchew w miarę drobno pokroiłam, natkę posiekałam. Oba składniki dodałam do ryżu. Dusiłam pod przykryciem, aż ryż był miękki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ana_rosa 06 listopada 2011 ..wygląda apetycznie :) napewno wypróbuję przepis -- 5

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 27 października 2011 We wszystkich moich przepisach przypraw daję do smaku, na oko :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniczka100 20 lipca 2011 mam pytanko ile tego chili i curry? Przepis wygląda super :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 15 lipca 2011 Uwielbiam takie smaczki,im ostrzej tym lepiej:)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń