Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Otrębowe racuchy z rabarbarem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 225
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 96
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 225
Składniki
35 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 5-6 porcji
Rabarbar myję i kroję. Mleko lekko podgrzewam, dodaję drożdże, cukier i dwie łyżki mąki.Mieszam i na kilka min zostawiam w cieple.
Do podrośniętych drożdży dodaję pozostałe ciasta i mieszam mikserem. Dodaję rabarbar i odstawiam, by ciasto podrosło.
Rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i smażę racuszki na złoty kolor z obu stron. Osączam je na papierowym ręczniku. Posypuję cukrem pudrem.
Teresa Skotnicka z GozdowaŹródło: Kobieta i życie