Do góry

Desery Przepis na:

Owoce zalewane biszkoptowym ciastem

Owoce zalewane biszkoptowym ciastem

Autor:

Przepisów i artykułów: 529 Ocena: 15882

Dodano:

Odsłon: 553

Proste i szybkie ciasto, w sam raz na letnie dni ;-D

Składniki

  • około 50 dag wydrylowanych czereśni (u mnie mrożone)
  • 1 szklanka pszennej mąki
  • 5 jajek
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka cukru pudru
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem pudrem na puszysty kogel-mogel. Następnie dodajemy przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia. delikatnie mieszamy do połączenia składników. Ciasto odstawiamy na 5 minut, aby odpoczęło.

  2. Średniej wielkości blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. na dno wykładamy czereśnie, które zalewamy ciastem biszkoptowym.

  3. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 160'C przez około 40-50 minut. Ciasto przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy można wyjąć ciasto, jeżeli nie dopiekamy jeszcze chwilkę.

  4. Ciasto po upieczeniu studzimy we foremce, letnie wykładamy do góry dnem i obsypujemy cukrem pudrem Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń