Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa karkówka"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 86
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 189
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 31
...ale pyszny.
Odsłon: 86
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 666
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
Cebulę posiekaj, z jabłek usuń gniazda nasienne i potnij owoce na cząstki. Żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso. Oprósz solą oraz pieprzem i przełóż do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, przesmaż jabłka i dodaj żurawinę. Całość oprósz majerankiem, solą oraz pieprzem i wyłóż na karkówkę.
Piecz pół godziny w temperaturze 200°C.
Danie podawaj posypane świeżym majerankiem.Źródło: Kurier TV