Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowa lazania"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 453
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 188
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 422
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 453
Składniki
Płaty lazanii wkładaj partiami do osolonego wrzątku i gotuj do miękkości według przepisu podanego na opakowaniu. Wyjmij z garnka, rozkładaj pojedynczo na desce. Każdy płat przekrój na mniejsze kawałki. Pozostaw do ostudzenia.
Owoce opłucz, obierz lub odszypułkuj. Truskawki i kiwi pokrój w plasterki. Kremówkę ubij na sztywno. Dalej ubijając, dosypuj cukier i cukier waniliowy. Płaty lazanii układaj na talerzykach, przekładaj bitą śmietaną oraz przygotowanymi owocami.
Czas ok. 25 min; porcja – 290 kcal, cena 2,80 złŹródło: Świat kobiety