Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa rolada"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Białka ubij z cukrem pudrem (łyżkę cukru odłóż). Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8 min w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 10 min.
Ubij śmietanę. Bezę zdejmij z blachy, oderwij papier. Rozłóż na niej śmietanę, posyp owocami. Ciasto zwiń. Włóż roladę na pół godziny do lodówki. Posyp resztą cukru pudru.
Porcje 10. 40 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 242 kcal
<strong>Przepis przysłała Alicja Litwin z Oseredka</strong>Źródło: Bella Relaks