Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowe muffiny z marcepanem"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajko, żółtko, sok i zmiksuj. Pokrój owoce. Dodaj do masy jajecznej wraz z mąką, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść 12 foremek do muffinów. Nakładaj ciasto do połowy wysokości. Piecz ok. 30 minut.
Wyjmij babeczki z foremek. Z masy marcepanowej wytnij kółka równe średnicy babeczek oraz uformuj ok. 100 małych jajeczek. Posmaruj wierzch babeczek dżemem, przykryj kółkami z marcepanu. Udekoruj jajeczkami.
12 sztuk
2,50 zł sztuka
Czas 60 min
220 kcalŹródło: Olivia