Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki pszenne z syropem i słodkimi , soczystymi owocami to idealna poranna przekąska. ;)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 205
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do dużej miski , po czym zmieszaj z płatkami.
W dużym dzbanku roztrzep jajka , mleko oraz olej i wlej do miski z mąką. Całość wymieszaj dobrze drewnianą łyżką , a następnie wlej ciasto z powrotem do dzbanka.
Wysmaruj patelnię z grubym dnem olejem roślinnym i ustaw na średnim ogniu. Wlej ciasto z dzbanka chochelką, formując male placuszki. Smaż po 3-4 jednocześnie , przez kilka minut na każdej stronie, aż ładnie zbrązowieją.
Można też placuszki podawaj z własnymi ulubionymi owocami.. ;)