Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do herbaty pachnący goździkami:) Trochę późno dodaję przepis bo pigwy już brak ale polecam zrobić jesienią i delektować się zimą:)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7313
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7313
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 166
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 191
Składniki
Pigwę dokładnie umyć,usunąć gniazda nasienne i pokroić w małą kosteczkę. Ananasy z zalewy ( ja na podaną ilość pigwy dałam 5 krążków) kroimy również w małe kawałki. Do słoiczków (ja robiłam w małych) wkładamy kawałki pigwy,następnie trochę żurawiny i ananasów.(Jeśli robimy w większych słoikach robimy parę warstw) Do garnka wlewamy ok szklankę wody,wsypujemy cukier,wlewamy zalew z ananasów i dodajemy goździki.Mieszamy często i zagotowujemy.Gotujemy ok 3-5 min. Przygotowane owoce zalewamy wrzącym syropem z goździkami (tak by w każdym słoiczku znalazły się z 2-3 goździki) i mocno zakręcamy.Stawiamy do góry dnem do wystudzenia,smacznego:)