Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy wiedeński sernik bezglutenowy"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 755
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 755
Składniki
Tortownicę o średnicy 23 cm natłuść. Zmiksuj masło, twaróg i cukier na gładką masę. Kolejno dodawaj jaja, ciągle mieszając. Dodaj śmietanę, mąkę kukurydzianą i wanilię. Owoce umyj, osusz i dodaj do masy serowej. Przełóż masę do tortownicy.
Zewnętrzną część tortownicy obłóż folią aluminiową. W większym naczyniu do zapiekania rozłóż czystą ściereczkę bawełnianą. Na niej połóż tortownicę z sernikiem. Wlej wrzątek, tak aby sięgał do połowy tortownicy. Zapiekaj 60 minut w 180°C. Odstaw do wystygnięcia. Wyjmij ciasto i schłódź przed podaniem.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy.Źródło: TV14