Do góry

Śniadania Przepis na:

Owsiana bryjka

Owsiana bryjka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2131 Ocena: 12002

Dodano:

Odsłon: 170

Lekkie danie na kolację.

Składniki

  • Płatki owsiane 25 dag
  • Mleko 1 litr
  • Woda 1 litr
  • Masło 5 łyżek
  • Sól i cukier do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Płatki zmielić w młynku do kawy. Mleko zagotować z wodą, wsypać zmielone płatki, doprawić solą i cukrem do smaku, dodać 2 łyżki masła. Gotować na wolnym ogniu około 5 minut, stale mieszając. Następnie przelać na opłukane zimną wodą talerze, polać stopionym masłem i podawać na śniadanie lub na lekką kolację.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń