Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owsiane ciastka z bakaliami"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 27
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Masło rozpuść w rondelku, lekko wystudź. Orzechy posiekaj. Do naczynia wsyp płatki, mąkę, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszaj. Zalej rozpuszczonym masłem, dodaj jajka, wyrób ciasto ręką.
Z ciasta formuj kulki większe od orzecha włoskiego. Układaj na papierze do pieczenia, spłaszczaj je łyżką na grubość centymetra. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień