Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owsiane muffinki"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 21
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 76
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Składniki
Orzechy włoskie oraz płatki owsiane rozdrobnij w młynku lub zmiel w maszynce. Dodaj jajka, cukier, sodę oczyszczoną oraz mleko. wymieszaj, odstaw na 10 minut. Jabłka obierz, drobno posiekaj. Dodaj do ciasta razem z wiórkami kokosowymi, połącz.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Rozłóż przygotowane ciasto (do 2/3 wysokości foremek). Piecz około 20 minut w temp. 190 st. Ostudź, dowolnie udekoruj.
Czas ok. 45 min; porcja – 110 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety