Do góry

Desery Przepis na:

Owsiane racuszki z gruszką, cynamonem i wanilią

Owsiane racuszki z gruszką, cynamonem i wanilią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11046

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Owsiane racuszki z gruszką, cynamonem i wanilią"

Składniki

  • Szkl. mąki pszennej
  • 1/2 szkl. płatków owsianych górskich (lub błyskawicznych)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • opak. cukru wanilinowego
  • szkl. maślanki
  • jajko
  • 2 średnie gruszki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do oprószenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji 1,10 zł • Przepis na 3-4 porcje

  2. Jajko miksuję z maślanką. Dodaję mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon i cukier wanilinowy. Miksuję.

  3. Gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w niewielką kostkę. Mieszam z ciastem.

  4. Wykładam łyżką porcje ciasta na niewielką ilość rozgrzanego oleju, formuję niewielkie placuszki. Smażę je na rumiano z obu stron. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem oprószam cukrem pudrem.

  5. Małgorzata Pankiewicz z Gowina

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń