Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22678
Smak wiosny!
Odsłon: 373
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 325
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13154
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 95
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22678
Smak wiosny!
Odsłon: 373
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 325
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej sztuki 0,40 zł
Płatki, otręby, wiórki kokosowe i ziarno sezamu wsypujemy do miski. Mieszamy. Zalewamy taką ilością wrzątku, aby przykrył mieszankę. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilka minut, aż ziarna całkowicie wchłoną wodę.
Garnek odkrywamy, ziarna studzimy. Do chłodnej mieszanki dodajemy jajko, mąkę i cukier. Dokładnie mieszamy.
Ciasto wałkujemy i foremkami wycinamy pożądane kształty, np. małe i duże serduszka. Układamy na blasze wyłożonej lekko natłuszczonym papierem do pieczenia i na 20 minut wstawiamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 200oC. Ciasteczka wyjmujemy, gdy nabiorą złotego koloru i pozwalamy im wystygnąć na blaszce.
Wartość odżywcza 100 g 229 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8,5 g/Węglowodany 71 gŹródło: Rewia