Do góry

Śniadania Przepis na:

Owsianka piernikowa z bananem i bakaliami

Owsianka piernikowa z bananem i bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 441

Dodano:

Odsłon: 116

Bohaterką dzisiejszego wpisu jest właśnie owsianka, do przygotowania której wykorzystałam resztę przyprawy piernikowej, która pozostała mi po Świętach Bożego Narodzenia. Do tego kakao, banany i moje ulubione orzechy laskowe. Istne śniadanie mistrzów!

Składniki

  • 100g płatków owsianych
  • 200ml mleka
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 2 łyżki przyprawy piernikowej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 średni banan pokrojony w plasterki
  • 2 łyżki mieszanki bakalii – ja użyłam orzechów laskowych oraz suszonej żurawiny
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy płatki. Mieszamy i gotujemy aż całość lekko zgęstnieje. Dodajemy kakao, przyprawę, miód i wszystko dokładnie mieszamy.

  2. Gotowa owsiankę przekładamy do miseczek lub szklanek, dodajemy pokrojonego banana i mieszankę bakalii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń