Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 170
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 170
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Pokrój w kostkę 5 truskawek. Wsyp do rondelka płatki owsiane i zalej je mlekiem.
Gotuj przez 1-2 minuty od momentu zagotowania. Płatki migdałów praż w piekarniku ustawionym na 160 °C przez 5 minut.
Gotową owsiankę wymieszaj z truskawkami pokrojonymi w kostkę.
Nałóż danie do miseczki. Pozostałe truskawki pokrój na pół i udekoruj nimi owsiankę.
Posyp całość uprażonymi płatkami migdałowymi.